30 شهریور 1403

  • 1402/11/11
  • - تعداد بازدید: 84
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان فراشبند

تاکید کارشناس تغذیه فراشبند بر مصرف نمک تصفیه شده ید دار

همزمان با پویش ملی سلامت «اطلاع رسانی تغذیه سالم»، کارشناس بهبود تغذیه فراشبند بر مصرف نمک یددار تصفیه شده که می‌تواند ید مورد نیاز را به بدن برساند، تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، «زهرا ضیائی» در جمع بانوان شهر دهرم، اصلاح شیوه زندگی به ویژه عادات غذایی را یک راهکار اساسی برای پیشگیری از بیماری های غیر واگیر دانست و گفت: الگوی غذایی نامناسب و مصرف زیاد  قند، نمک و چربی مهمترین دلیل ابتلا به بیماری های غیر واگیر از جمله دیابت، فشار خون بالا، چربی خون بالا ، بیماری های قلبی عروقی، سکته های مغزی و قلبی و انواع سرطان  محسوب می شود.

او بهترین راه برای پیشگیری از کمبود ید را استفاده از نمک های تصفیه شده یددار عنوان کرد و افزود: نمک تصفیه شده یددار نمکی است که ناخالصی ها مانند فلزات سنگین، آهک، شن و ماسه از آن گرفته شده است. نمک دریا باید تصفیه شده یددار دارای علامت استاندارد و مجوز وزارت بهداشت باشد.

کارشناس تعذیه با اشاره به اینکه نمک تصفیه شده یددار را باید در مراحل پایانی پخت به غذا اضافه کرد، تاکیدکرد: نمک تصفیه شده یددار باید در ظروف در بسته تیره رنگ با سرپوش محکم و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.

ضیائی، ید را یکی از ریزمغذی های ضروری دانست که بدن برای ساخت هورمون های تیروئید به آن نیاز دارد این هورمونها برای تکامل و عملکرد طبیعی بدن مغز و دستگاه عصبی ضروری هستند.

کارشناس بهبود تغذیه شبکه فراشبند با تاکید بر اینکه منابع غذایی حاوی ید بسیار محدود است، مصرف نمک تصفیه شده یددار به منظور جلوگیری از عواقب برگشت ناپذیر کمبود ید مانند گواتر، اختلال در تولید مثل، مرگ و میر دوران کودکی، سقط و مرده زایی را ضروری دانست.

او، بهترین نمک خوراکی را محصولی دانست که دارای مشخصه تصفیه تبلور مجدد بوده و رنگ آن کاملا سفید، دانه بندی آن کروی شکل، یددار و دارای مهر استاندارد مجوز بهداشت و از کارخانجات معتبر باشد.

این کارشناس تغذیه با اشاره به نتایج آزمون آزمایشگاه رفرانس مواد خوراکی دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر عدم انطباق سم شناسی نمونه نمک کوه «خوراب» و با توجه به اینکه سرب یکی از مهم ترین عناصر سنگین و سمی است که باعث جلوگیری از سنتز هموگلوبین، آسیب به عملکرد کلیه ها، سیستم باروری، مفاصل، سیستم قلبی عروقی، آسیب حاد و مزمن به سیستم عصبی مرکزی و جانبی می شود بر پرهیز از مصرف غذایی نمک کوه خوراب تاکید کرد.

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار واحدها,اخبار شبکه
  • کد خبری : 94170
کلیدواژه